powered by Agones.gr - livescore

Παρασκευή 26 Αυγούστου 2011

Διαβάστε τι χρήματα βάζει η ΑΕΚ στο ταμείο της με την είσοδο στους ομίλους και το δώρο του Παναθηναικού...



Λυτρωτική φαντάζει για τις εποχές της οικονομικής δυσπραγίας η πρόκριση για τον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ στους ομίλους του Europa League όπου τα εκατομμύρια που θα κερδίσουν και μόνο με την παρουσία τους στους αγώνες θα αποτελέσουν σημαντική «ένεση» στα οικονομικά τους.


Πιο συγκεκριμένα, παρότι δεν πρόκειται για την «χρυσή» διοργάνωση του Champions League τα χρήματα που μπορούν να βάλουν στα ταμεία τους ΠΑΟΚ και ΑΕΚ ξεπερνούν τα τέσσερα εκατομμύρια ευρώ και πλησιάζουν στα πέντε με το ποσό να εκτοξεύεται ακόμη περισσότερο σε περίπτωση πρόκρισης στους «32» του θεσμού.

Αναλυτικά, μόνο η πρόκριση στους ομίλους δίνει μπόνους 640.000 ευρώ ενώ η παρουσία σε κάθε ένα από τα έξι ματς του ομίλου προσθέτει άλλες 340.000 ευρώ ανά παιχνίδι, με το συνολικό... ξεκούραστο ποσό είσπραξης να φτάνει αισίως τα 2,68 εκατομμύρια ευρώ.

Επιπλέον, σημαντικό έσοδο είναι και το market pool για τις δύο ομάδες, με την περσινή σεζόν να αποφέρει στις ελληνικές ομάδες 3,4 εκατομμύρια ευρώ ενώ φέτος το ποσό πιθανώς να είναι ελαφρώς μεγαλύτερο. Μάλιστα, από τη στιγμή που ο Παναθηναϊκός έμεινε εκτός ομίλων το ποσό θα μοιραστεί ισόποσα δια δύο και όχι δια τρια κάτι που σημαίνει ότι οι δύο ομάδες κερδίζουν επιπλέον περίπου μισό εκατομμύριο ευρω.

Με αυτά και με αυτά, το ποσό για την κάθε ομάδα ξεχωριστά φτάνει τα 4,4 εκατ. ευρώ και σε αυτό τώρα αρχίζει να προσμετράς κάθε νίκη και ισοπαλία. Τα «τρίποντα» πριμοδοτούνται με 140.000 ευρώ και οι ισοπαλίες με 70.000. Εκτός αυτού είναι και τα εισιτήρια που θα εισπράξουν οι δύο ομάδες από τα τρία εντός έδρας ματς.

Αν λοιπόν πετύχουν καλά αποτελέσματα στα παιχνίδια του ομίλου και γιατί όχι, να φτάσουν να πάρουν και την πρόκριση στους «32» τότε το ποσό θα ξεπεράσει πιθανώς και τα έξι εκατομμύρια ευρώ. Σίγουρα, μεγάλη βοήθεια στα ταλαιπωρημένα ταμεία των «Δικεφάλων» ενόψει της συνέχειας...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.