powered by Agones.gr - livescore

Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2011

Πάει για το «τρία στα τρία»



Δίχως να έχει -και χωρίς βεβαίως να χρειάζεται- την ορμή του ποταμού Νεμούνας, που βρέχει το Αλίτους, η Εθνική μπάσκετ κατάφερε να πετύχει τις δύο νίκες που επιθυμούσε στα ισάριθμα πρώτα παιχνίδια του Ευρωμπάσκετ.


Αλλά ενώ η πόλη της Νότιας Λιθουανίας προσφέρεται για μεγάλους περιπάτους, το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα φιλοδοξεί απλώς να συνεχίσει τη «βόλτα» του στον 3ο όμιλο της διοργάνωσης. Η ομάδα του Ηλία Ζούρου απόλαυσε το χθεσινό ρεπό της και σήμερα (6:00 μ.μ., ΕΤ1) αντιμετωπίζει την ΠΓΔΜ, ώστε να αγγίξει ακόμη περισσότερο την πρωτιά στο γκρουπ. Αλλωστε, όπως τόνισε ο Νίκος Ζήσης, «είχαμε έρθει εδώ με σκοπό να κάνουμε το 2/2 και μετά την ημέρα ξεκούρασης να περάσουμε στον επόμενο στόχο. Τώρα, αφού συνεχίζουμε να κοιτάμε κάθε ένα ματς ξεχωριστά, η νέα επιδίωξη είναι να προκριθούμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα στη 2η φάση και η νίκη επί των Σκοπιανών θα είναι ένα μεγάλο βήμα γι' αυτό. Αμέσως μετά, θα τεθεί ο επόμενος στόχος»...

Οι διεθνείς, μάλιστα, επιβεβαιώνουν το «βήμα βήμα» που πρεσβεύουν, καθώς, παρότι θεωρούν την Κροατία και το Μαυροβούνιο καλύτερες ομάδες από την ΠΓΔΜ, δεν κρύβουν ότι ο σημερινός αγώνας ίσως είναι ο πιο σκληρός στον όμιλο.

Ο κ. Ζούρος ζήτησε ξανά σοβαρή σκέψη από τους παίκτες του, οι οποίοι γνωρίζουν πως οι Σκοπιανοί είναι ομάδα που δεν παραδίδεται εύκολα.

Αλλωστε, εκτός των Πέρο Αντιτς (ΑΕΚ) - Τοντόρ Γκετσέφσκι (ΠΑΟΚ), με εμπειρία στην Α1, στηρίζονται στον «μπαρουτοκαπνισμένο» στην Ευρωλίγκα, Βλάντο Ιλιέφσκι, αλλά και τον «νατουραλιζέ», Μπο ΜακΚάλεμπ.

Πίστη
Ο Αμερικανός γκαρντ της Σιένα, μάλιστα, θυμήθηκε τον συμπαίκτη του στην πρωταθλήτρια Ιταλίας, Νίκο Ζήση, λέγοντας στην ιστοσελίδα «superbasket.gr» ότι «είναι σαν αδερφός μου! Είναι εξαιρετικός παίκτης και καταπληκτικό παιδί και θα προτιμούσα να τον είχα δίπλα μου και όχι απέναντί μου».

Ξεκαθαρίζοντας, πάντως, πως «όπως πιστεύαμε στη νίκη κόντρα στην Κροατία, έτσι το πιστεύουμε και με την Ελλάδα, που είναι ομάδα με εμπειρία και ποιοτικούς παίκτες».

Στις άλλες δύο αναμετρήσεις του ομίλου της Εθνικής, η Βοσνία/Ερζεγοβίνη αντιμετωπίζει τη Φινλανδία στις 3:30 μ.μ., με στόχο τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη που θα τη φέρει ακόμη πιο κοντά στην επόμενη φάση.

Ενώ στις 9:00 μ.μ. (ΣινέΣπορ+), η Κροατία θα επιδιώξει να καλύψει το χαμένο έδαφος της ήττας από την ΠΓΔΜ, κόντρα στο Μαυροβούνιο, σε ματς που θα φέρει τον ηττημένο κοντά στον αποκλεισμό.

http://www.ethnos.gr