powered by Agones.gr - livescore

Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2011

O Bάργκας στην κάμερα του aek365




To νέο μεταγραφικό απόκτημα της ΑΕΚ μιλάει αποκλειστικά στην κάμερα του aek365 για τη συνάντηση που είχε με τον Μέσι, τη... χάρη που του ζήτησε, αλλά και τον φίλο του και συμπαίκτη στην Εθνική, Φαλκάο.


Τον Δεκέμβριο του 2010 η Κολομβία ταλαιπωρήθηκε από καταιγίδες και ανεμοστρόβιλους. Χιλιάδες κόσμος έμεινε χωρίς σπίτι. Καλλιέργειες καταστράφηκαν και περιουσίες χάθηκαν. Ευαισθητοποιημένοι από το συμβάν, σημαντικές προσωπικότητες της χώρας όπως η Σακίρα, ο Φαλκάο και ο «δικός μας», Ντανιέλ Βάργκας αποφάσισαν να κάνουν έρανο και να συγκεντρώσουν χρήματα για τους πληγέντες, ο καθένας με το δικό του τρόπο. Ο Βάργκας αγωνιζόταν τότε στην Αλμερία. Την Κυριακή που ακολούθησε της... βιβλικής καταστροφής στην πατρίδα του, η Αλμερία ταξίδεψε στη Βαρκελώνη για να αντιμετωπίσει την Μπαρτσελόνα για το πρωτάθλημα της Πριμέρα Ντιβισιόν. Βασικός από τη μια μεριά ο Μέσι, βασικός από την άλλη ο Βάργκας. Κατά τη διάρκεια της προθέρμανσης, ο Κολομβιανός πλησίασε τον Αργεντίνο και του μίλησε για τη θεομηνία που έπληξε την πατρίδα του. Του ζήτησε τη φανέλα για να την πουλήσει σε δημοπρασία, τα έσοδα της οποίας θα πήγαιναν στους πληγέντες. Ο Μέσι δεν το σκέφτηκε καν και του έδωσε... ραντεβού για μετά το ματς. Πράγματι όταν τελείωσε το παιχνίδι και οι δύο ομάδες μπήκαν στα αποδυτήρια, ο Μέσι χτύπησε την πόρτα των αποδυτηρίων της Αλμερίας και έδωσε τη φανέλα του μαζί με άλλες 8 συμπαικτών του στον Βάργκας. Οι φανέλες αυτές σημείωσαν πουλήθηκαν έναντι μεγάλου ποσού και 1000 περίπου οικογένειες ανακουφίστηκαν από τις καταστροφές.

Δείτε εδώ το βίντεο με τις δηλώσεις του Βάργκας και διαβάστε τη μετάφραση:

"Θα ήθελα να μου πεις τι ακριβώς είχε γίνει στην Ισπανία μετά το παιχνίδι απέναντι στην Μπαρτσελόνα όταν ζήτησες από τον Μέσι τη φανέλα του για τα θύματα της έντονης βροχόπτωσης που εκείνη την περίοδο ταλαιπώρησε την Κολομβία".

"Πολλοί καλλιτέχνες και αθλητές πραγματοποίησαν μια καμπάνια για να μαζέψουν χρήματα και δώρα για τον κόσμο στην Κολομβία, που εξαιτίας των καιρικών συνθηκών έμεινε χωρίς φαγητό και σπίτι. Εκείνη την εβδομάδα αγωνιζόμασταν (σ.σ. η Αλμερία) κόντρα στην Μπαρτσελόνα. Πριν το παιχνίδι πήγα κοντά στον Μέσι, του εξήγησα την κατάσταση που επικρατούσε και του ζήτησα ορισμένες φανέλες ποδοσφαιριστών. Οι φανέλες θα μπορούσαν να σημαίνουν πολύ περισσότερο για όσα σήμαιναν στους ίδιους τους παίκτες εκείνη τη χρονική στιγμή. Και ο Μέσι μου είπε «Τέλεια!». Μετά το ματς ήρθε στα αποδυτήριά μας και μου έδωσε 8 φανέλες. Ηταν μια πολύ όμορφη κίνηση από την πλευρά του Λέο. Ενας σπουδαίος άνθρωπος, εκτός του ότι είναι και ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής στον κόσμο. Εχει μεγάλη καρδιά. Οι φανέλες εκείνες απέκτησαν πολύ μεγάλη αξία και βοήθησαν πολύ κόσμο και οικογένειες".

"Θα ήθελα την άποψή σου για τον συμπατριώτη σου τον Φαλκάο".

"Ραδαμέλ! Εντυπωσιακός! Με πολύ δουλειά και ταπεινότητα έφτασε εκεί που είναι τώρα. Περιμένω με ανυπομονησία να ντεμπουτάρει στο ισπανικό πρωτάθλημα. Η Ατλέτικο είναι μια περίπλοκη ομάδα με απαιτητικούς οπαδούς, αλλά έχει όλες τις δυνατότητες για να θριαμβεύσει και να συνεχίσει να την ανοδική του πορεία. Είναι μια μεγάλη ομάδα, αλλά μπορεί να πάει και σε μια ακόμα μεγαλύτερη ομάδα. Μακάρι να γίνει αυτό. Του μεταδίδω την ισχυρή μου ενέργεια για να πετύχει στην Ισπανία".