powered by Agones.gr - livescore

Τετάρτη 31 Αυγούστου 2011

Απέκτησε 14, έφυγαν 21!




Δώδεκα μεταγραφές έκανε η ΑΕΚ και πήρε δύο δανεικούς στην καλοκαιρινή μεταγραφική περίοδο, ενώ έκανε και δυνατό «ξεσκαρτάρισμα» στο ρόστερ της – Ο Γκούντγιονσεν, ο Κάρλος και όλοι οι… άλλοι.


Πριν λίγα λεπτά τα γραφεία της ΕΠΟ έκλεισαν και παράλληλα ολοκληρώθηκε και τυπικά η καλοκαιρινή μεταγραφική περίοδος, αν και μέχρι τις 10 Σεπτεμβρίου υπάρχει το «ανοιχτό παράθυρο» συμφωνίας με παίκτη που ήταν ελεύθερος πριν το τέλος του Ιουνίου. Κάτι που σίγουρα θα κοιτάξει η ΑΕΚ μια και ψάχνει ακόμα ακραίο επιθετικό και μέσο. Η Ενωση (και) αυτό το καλοκαίρι έκανε αρκετές μεταγραφές. Βλέπετε, έφυγαν αυτό το καλοκαίρι σημαντικά στελέχη της περσινής ομάδας που κατέκτησε το Κύπελλο Ελλάδος, όπως οι Σκόκο, Ντιόπ, Μίτσελ, Μπλάνκο, Σάχα κ.α. με την διοίκηση να μειώνει αρκετά το μπάτζερ της ομάδας, λόγω των μικρότερων (συγκριτικά με τα παλαιότερα χρόνια) οικονομικών δυνατοτήτων της.

Συγκεκριμένα, ο δικέφαλος απέκτησε 14 παίκτες αυτό το καλοκαίρι. Δώδεκα με μεταγραφή, ενώ πήρε και δανεικούς τους Μπέλεκ (Ουντινέζε) και Κάλα (Σεβίλλη). Πιο σημαντική προσθήκη από όλες, αυτή του Εϊντούρ Γκούντγιονσεν που μετά τις Μπαρτσελόνα και Τσέλσι και σπουδαία πορεία στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, φορά την φανέλα της ΑΕΚ έχοντας υπογράψει διετές συμβόλαιο.

Εξαιρετική κίνηση είναι και η απόκτηση του Χοσέ Κάρλος ως ελεύθερου από την Σεβίλλη, καθώς ο Ισπανός είναι ο «πλέι μέικερ» της νέας ΑΕΚ του Χιμένεθ και βοήθησε πολύ στην πρόκριση στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ. Αυτό όμως που… ξενίζει είναι ότι έκανε (μόνο) μονοετές συμβόλαιο. Το… τεράστιο κενό στα χαφ μετά τις αποχωρήσεις των ποιοτικών Ντιόπ και Μίτσελ, θα κληθεί να καλύψει ο Βάργκας που αποκτήθηκε πριν λίγες ημέρες αν και δύσκολα φτάνει… ένας.

Η Ενωση παράλληλα πήρε και αρκετούς Ελληνες, συνεχίζοντας την… ελληνοποίηση των αποδυτηρίων της. Τον Κοντοέ από τον Πανιώνιο, τον Κωνσταντόπουλο από την Κέρκυρα, τον Σιαλμά από τον ΠΑΣ Γιάννινα, τον Μπουγαΐδη από τον Αρη, τον Τσίτα από τον Ηρακλή, τον Φέτση από τον Παναθηναϊκό και τον Τσουκαλά από την Παλέρμο, ενώ πήρε και τον νεαρό ομογενή Αυστραλό Κατσέτη. Ο Γκρέταρσον εκτός από τον συμπατριώτη του Γκούντγιονσεν, έφερε και τον Χέλγκασον από την Ισλανδία.

Πέρα από τις μεταγραφές, η ΑΕΚ προχώρησε και σε τέσσερις σημαντικές ανανεώσεις συμβολαίων. Οι Δέλλας, Λυμπερόπουλος και Γεωργέας για (τουλάχιστον) ακόμη ένα χρόνο θα φορούν την φανέλα ης ΑΕΚ με την ελπίδα να συνεχίσουν να προσφέρουν (όπως και πέρυσι) πολλά στην ομάδα εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου. Ο Μανωλάς συμφώνησε για νέο συμβόλαιο μέχρι το 2014, αλλά ακόμη δεν έχει υπογράψει μια και δεν έχει λάβει την προκαταβολή των 150.000 ευρώ που είχαν συμφωνήσει με την διοίκηση.

Οσον αφορά τις αποχωρήσεις είχαμε (πάρα) πολλές… Ο Νάτσο Σκόκο πωλήθηκε με 2,8 εκατ.ευρώ στην Αλ Αΐν των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και προσέφερε οικονομική «ανάσα», αλλά αποδυνάμωσε σημαντικά το ρόστερ της ΑΕΚ. Οι Μίτσελ, Ματέος και Μπαχά που ήρθαν τον Ιανουάριο δεν συνέχισαν. Ο πρώτος που ήταν ο βασικός στόχος της ΑΕΚ πήγε στην Χιχόν που πλήρωσε την Μπέρμπιγχαμ, η Ρεάλ Μαδρίτης έδωσε δανεικό τον Ματέος στην Σαραγόσα, ενώ ο Μπαχά κατέληξε στην Σαμπαντέλ της Σεγκούντα Ντιβισιόν. Ο Ντιόπ λόγω προσωπικού προβλήματος (με την υγεία της συζύγου του) ζήτησε να φύγει και αφού δεν βρήκε ομάδα στο Παρίσι, συμφώνησε με την Γουέστ Χαμ.

Ο Μπλάνκο δεν αποδέχθηκε την πρόταση ανανέωσης της ΑΕΚ (620.000 ευρώ ετησίως) και αφού δεν βρήκε άλλη ομάδα σε Ευρώπη και Σαουδική Αραβία, έφτασε… στο Μεξικό και την Σαν Λούις. Ο Σάχα αποδεσμεύτηκε από το συμβόλαιο των 600.000 ευρώ ετησίως και πήγε στην Ρασινγκ της πατρίδας του, ο Γιάχιτς πήρε αποζημίωση για να φύγει και να πάει στο ΑΠΟΕΛ, ο Νασούτι γύρισε στην Ρίβερ Πλέιτ που τον είχε δανείσει στην ΑΕΚ, ο Εντερ είναι στην Κρισιούμα που παίζει στην δεύτερη κατηγορία της Βραζιλίας, ο Ντρπιτς όπως ήρθε… έφυγε, ενώ ο Νταντόμο έλυσε το συμβόλαιο του και παίζει πλέον στον Εργοτέλη.

Ο Λούκατς επίσης αποδεσμεύτηκε, ενώ έφυγαν ως ελεύθεροι και οι νεαροί Κουτρομάνος, Παληγιώργος, Ιντζόγλου. Ο ΑΟ Γλυφάδας θα θυμίζει λίγο… ΑΕΚ μια και πήρε ως δανεικούς τον Φέτση και τον Αγκιριμπά, ενώ απέκτησε και τον Τσαμουρλίδη που έλυσε το συμβόλαιο του με την Ενωση. Ο Ματεντζίδης πήγε ξανά δανεικός αυτή την φορά στον Διαγόρα, ενώ ο Καλαμιώτης θα παίζει στον Θρασύβουλο.

ΤΟ ΠΑΡΕ – ΔΩΣΕ ΤΗΣ ΑΕΚ

ΗΡΘΑΝ
Γιάννης Κοντοές:25 ετών, αμυντικός
Δημήτρης Σιαλμάς: 25 ετών, επιθετικός
Μαυρούδης Μπουγαΐδης (18 Α)
Στιβ Μπελέκ: 18 ετών, επιθετικός
Χοσέ Kάρλος: 23 ετών, μεσοεπιθετικός
Χουάν Κάλα: 21 ετών, αμυντικός
Σωκράτης Τσουκαλάς: 19 ετών, αμυντικός
Πολ Κατσέτης: 15 ετών, μέσος
Δημήτρης Κωνσταντόπουλος: 33 ετών, τερματοφύλακας
Εϊντούρ Γκούντγιονσεν: 33 ετών, επιθετικός
Ελφαρ Χέλγκασον: 22 ετών, αμυντικός
Θωμάς Τσίτας: 20 ετών, επιθετικός
Φαμπιάν Βάργκας: 31 ετών, μέσος
Φώντας Φέτσης: 20 ετών, μέσος

ΕΦΥΓΑΝ
Σκόκο (Αλ Αΐν)
Ντιόπ (Γουέστ Χαμ)
Μίτσελ (Χετάφε)
Μπλάνκο (Σαν Λούις)
Σάχα (Ρασίνγκ)
Νασούτι (Ρίβερ Πλέιτ)
Ματέος (Σαραγόσα)
Γιάχιτς (ΑΠΟΕΛ)
Εντερ (Κρισιούμα)
Ντρπιτς (Ελεύθερος)
Νταντόμο (Εργοτέλης)
Λούκατς (Ελεύθερος)
Κουτρομάνος (Παναιτωλικός)
Μπαχά (Σαμπαντέλ)
Παληγεώργος (Ελεύθερος)
Ιντζόγλου (Πιερικός)
Τσαμουρλίδης (ΑΟ Γλυφάδας)
Φέτσης (δανεικός στον ΑΟ Γλυφάδας)
Καλαμιώτης (δανεικός στον Θρασύβουλο)
Αγκιριμπά ( δανεικός στον ΑΟ Γλυφάδας)
Ματεντζίδης (δανεικός στον Διαγόρα)
Αμντουραχμάνι (δανεικός στην Νίκη Βόλου)
Βλάχος (δανεικός στον Θρασύβουλο)

Πηγή:http://www.aek365.gr