powered by Agones.gr - livescore

Δευτέρα 29 Αυγούστου 2011

Οι αρχηγοί και η… ΑΕΚ




Ειδικό πλάνο έχει καταστρώσει ο Μανόλο Χιμένεθ για τους Τραϊανό Δέλλα, Νίκο Λυμπερόπουλο και Νίκο Γεωργέα, ώστε οι τρεις αρχηγοί της ΑΕΚ να είναι φρέσκοι στα ματς που θα χρησιμοποιούνται.


Στους υπόλοιπους αγώνες θα καλούνται να σηκώνουν την ομάδα στις πλάτες τους οι υπόλοιποι παίκτες του ρόστερ, ώστε να παίρνουν ανάσες οι τρεις πιο σημαντικές μονάδες του συλλόγου.

Στα δύο παιχνίδια, βέβαια, κόντρα στη Ντιναμό Τιφλίδας, όπου κρίνονταν πολλά περισσότερα από την πρόκριση στους ομίλους του Europa League, ο Ισπανός τεχνικός έδειξε ότι στηρίχθηκε στην εμπειρία των «παλιών», οι οποίοι του δίνουν τη σιγουριά που χρειάζεται. Η παρουσία του Δέλλα στην άμυνα, την ανεβάζει πολλά επίπεδα παραπάνω, ενώ αυτή του Λυμπερόπουλου στην επίθεση συμβάλλει στο εύκολο γκολ, κάτι που λείπει από την «Ένωση» κατά τον προπονητή της. Παρόμοιες είναι και οι περιπτώσεις των Καφέ στο χώρο του κέντρου και του Γεωργέα στα άκρα και για το λόγο αυτό δεν θέλει να τους… ξετινάξει μέσα στη σεζόν.

Η παρουσία των επίσης έμπειρων Γκούντγιονσεν, Βάργκας και Κωνσταντόπουλου του δίνει την ευχέρεια να κάνει ροτέισον, ενώ θέλει να δώσει και χρόνο συμμετοχής σε παίκτες που αποκτήθηκαν για να μπουν στην ενδεκάδα, όπως ο Σιαλμάς και Κοντοές. Η… ειδική μεταχείριση των αρχηγών δεν θα αφορά μόνο τους αγώνες, αλλά και τις προπονήσεις, αφού σε αυτές κυρίως θα προφυλάσσονται από «βαριές» ασκήσεις φυσικής κατάστασης, αλλά και τακτικής, ώστε να μην επιβαρύνονται και να αποφεύγονται τυχόν τραυματισμοί.

Όσον αφορά το μεταγραφικό κομμάτι, ο «Δικέφαλος» κάνει προσπάθειες για να ενισχύσει τη μεσαία γραμμή του, κυρίως στο δημιουργικό του μέρος. Ο Χιμένεθ έχει στο μυαλό του το 4-4-2 με ρόμβο, κάτι που αν ακολουθήσει έχει τους παίκτες που θα καλύψουν τη θέση του αμυντικού χαφ. Λύσεις υπάρχουν και στην επίθεση με Μπέλεκ, Γκούντγιονσεν, Λυμπερόπουλο, αλλά στο μεσοεπιθετικό κομμάτι, μόνο οι Καφές και Χοσέ Κάρλος εγγυώνται την εύρυθμη λειτουργία της ομάδας. Για το λόγο αυτό γίνονται προσπάθειες ώστε να γίνει η 14η φετινή μεταγραφή, αλλά κάτι τέτοιο θα προκύψει μόνο αν υπάρξει κάποια ευκαιρία.

Πηγή:http://www.sport-fm.gr