powered by Agones.gr - livescore

Τρίτη 30 Αυγούστου 2011

Ραντεβού θανάτου στα Πετράλωνα!




Το «αυγό του φιδιού» που κυοφορεί την οπαδική βία γέννησε… από νωρίς φέτος, αφού παρά τους πολύδιαφημισμένους νόμους κατά της βίας, οι συγκρούσεις «τυφλωμένων» από τον φανατισμό οπαδών των «αιωνίων» αντιπάλων, Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού σε δρόμους και λεωφόρους ξεκίνησαν από τις τελευταίες κιόλας ημέρες του Αυγούστου!


Ένα ακόμη ραντεβού θανάτου δόθηκε στα Πετράλωνα, αυτή τη φορά, από «ανεγκέφαλους» που αποτελούν τον «στρατό» των δύο ομάδων και για αρκετή ώρα μετέτρεψαν την περιοχή των Πετραλώνων σε αρένα πολεμικής αντιπαράθεσης.

Οι συμπλοκές ανάμεσα στις ομάδες των οπαδών ξεκίνησαν έξω από τον σύνδεσμο του Παναθηναϊκού (στην οδό Κυριαδών 141), που βρίσκεται στην περιοχή, πολύ γρήγορα πήραν έκταση και οι μάχες σώμα με σώμα ήταν πολύ σφοδρές! Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν πως οπαδοί του Ολυμπιακού έκαναν «έφοδο» στον «πράσινο» σύνδεσμο ως απάντηση στην αντίστοιχη επίθεση των Παναθηναϊκών πριν από κάποιες μέρες!

Δυστυχώς, ούτε αυτή τη φορά η «πολεμική» συνάντηση δεν ήταν αναίμακτη, αφού τρία άτομα κατέληξαν με τραύματα στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» (που προκλήθηκαν μάλλον από μαχαίρια!), ενώ έγιναν και τρεις προσαγωγές από την Αστυνομία όταν αυτή έφτασε στον χώρο των επεισοδίων, αρκετά μετά το τέλος των επεισοδίων.

Η κατάσταση των δύο εκ των τριών είναι πιο σοβαρή, καθώς φέρουν τραύματα ο ένας στη θωρακική χώρα κι ο άλλος στην κοιλιακή. Πάντως, όπως έγινε γνωστό, διέφυγαν τον κίνδυνο. Ο τρίτος τραυματίας οπαδός δέχθηκε τις πρώτες βοήθειες στο νοσοκομείο και αποχώρησε.

Φυσικά, από την «καφρίλα» δεν γλίτωσαν τα σταθμευμένα αυτοκίνητα και τα καταστήματα που βρίσκονται στη γύρω περιοχή. Οι υλικές ζημιές που προκλήθηκαν ήταν μεγάλες, ενώ οι κάτοικοι της περιοχής έμειναν άφωνοι από τα γεγονότα και δεν ήξεραν τι να κάνουν για να προστατέψουν την περιουσία τους.

Οσο για το ποιος νίκησε; Σίγουρα όχι το ελληνικό ποδόσφαιρο, που μέρα με τη μέρα το ήδη βαριά τραυματισμένο «κορμί» του μετράει όλο και περισσότερες πληγές. Και αυτό θα συμβαίνει, όσο η Πολιτεία και οι αρμόδιοι φορείς αρνούνται να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα της οπαδικής βίας κατάματα, παρά μόνο αναλώνουν τις δράσεις τους σε σχέδια νόμου!

Θυμίζουμε ότι σύμφωνα με τον νέο αθλητικό νόμο που θα ψηφιστεί, θα ανασταλεί η λειτουργία των οργανωμένων συνδέσμων για έναν τουλάχιστον χρόνο, αλλά το ερώτημα είναι «αρκεί αυτό για να σταματήσει αυτό το αίσχος που συνεχίζεται επί χρόνια με την πολιτεία απλά να παρακολουθεί;».

Λοβέρδος: «Αμείλικτοι με τη βία!»
Το νέο περιστατικό «τυφλής», οπαδικής βίας προκάλεσε την έντονη αντίδραση του Υπουργού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Ανδρέα Λοβέρδου, που με επίσημη δήλωσή του έκανε σαφές πως η Πολιτεία θα είναι αμείλικτη με βία και τους προαγωγούς της.

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Λοβέρδου…
«Είναι αδιανόητο να γίνονται αιματηρά επεισόδια, ανά τακτά χρονικά διαστήματα, εντός και εκτός των γηπέδων, που μόνο σε ευρωπαϊκή χώρα δεν παραπέμπουν. Για άλλη μία φορά παραλίγο να θρηνήσουμε θύματα.

Κανείς δεν θα ήθελε αυτή τη στιγμή να βρίσκεται στη θέση που βρίσκονται οι οικογένειες των τραυματιών. Απευθύνω έκκληση σε όλο τον κόσμο του αθλητισμού, στους παράγοντες, φιλάθλους και στα ΜΜΕ για το σημερινό περιστατικό. Ως Πολιτεία θα πρέπει να είμαστε αμείλικτοι με τη βία και τους προαγωγούς της».

Πηγή: http://www.ethnos.gr