powered by Agones.gr - livescore

Τετάρτη 31 Αυγούστου 2011

Aπογοήτευσε η ΑΕΚ


Οι μεταγραφές τελείωσαν, όμως η ΑΕΚ έδειξε στην Πάτρα απέναντι στην Παναχαϊκή ότι δεν έχει βάθος στο ρόστερ των... 30 και πλέον παικτών της - Ήττα με 2-0 από την ομάδα της Πάτρας, με μοναδικό ενθαρρυτικό στοιχείο η παρουσία του Βάργκας για 45λεπτά.

Πάντα επιβάλλεται η ΑΕΚ να κερδίζει. Ακόμα και στα φιλικά. Με αυτή την ΑΕΚ όμως απογοητεύεσαι. Απέναντι σε έναν αντίπαλο φανερά υποδεέστερο, με τον κόσμο μαζί της να δίνει ρεσίταλ, η Ένωση ηττήθηκε 2-0 από την Παναχαϊκή δείχνοντας (μετά και την Κύπρο) ότι χωρίς κάποιους συγκεκριμένους παίκτες πολύ απλά... δεν είναι ΑΕΚ. Οι μεταγγραφές τελείωσαν και οι κιτρινόμαυροι δείχνουν ξεκάθαρα πρόβλημα βάθους ρόστερ, παρά το γεγονός ότι το ρόστερ έχει πάνω από 30 επαγγελματίες ποδοσφαιριστές! Αν θέλει κάποιος να βρει ένα θετικό στοιχείο από το αποψινό φιλικό, ήταν η 45λεπτη παρουσία του Βάργκας που ναι μεν έδειξε ανέτοιμος, όμως παρουσίασε στοιχεία ενός χαφ επιπέδου που μπορεί να βοηθήσει.

Το πρώτο ημίχρονο για την ΑΕΚ δεν ήταν άσχημο. Το μόνο της έλλειψε ήταν το γκολ. Όταν όμως αναγκαστικά παίζεις με φουνταριστό τον Μπερνς, στο 4-2-3-1, δύσκολα μπορείς να βρεις τον δρόμο προς τα δίχτυα. Εύλογα λοιπόν το πρώτο μέρος έφυγε με την ΑΕΚ και την Παναχαϊκή στο 0-0, αν και φάσεις έγιναν. Το πρώτο 10λεπτο ανήκει στους Πατρινούς, όπου εξαιτίας λαθών του Χέλγκανσον απείλησε την εστία του Κωνσταντόπουλου. Από εκεί και πέρα η ΑΕΚ πήρε μπρος. Με τα πλάγια μπακ της (Καράμπελα, Γεωργέα) να ανεβαίνουν ψηλά, τα δύο αμυντικά χαφ Κλωναρίδη και Βάργκας να πιέζουν και να προωθούν σωστά τη μπάλα στην τριάδα των επιθετικών χαφ (Λεονάρντο αριστερά, Λαγός δεξί εξτρέμ και Κάρλος ελεύθερος) η ΑΕΚ έδειχνε μία ταχύτητα πάνω από τα προηγούμενα παιχνίδια της.

Τούτο βοήθησε και το γεγονός ότι, εξαιρουμένου του Μπερνς, όλοι οι υπόλοιποι παίκτες έπαιζαν στις θέσεις τους. Κυρίως ο Κάρλος που προσπάθησε να κάνει τη διαφορά, έχοντας δύο καλά σουτ και μερικές εξαιρετικές κάθετες πάσες.

Το πρόβλημα για την ΑΕΚ ήταν στην επίθεση όπου ο Μπερνς έδειχνε ξεκάθαρα ότι δεν είναι φορ. Η ΑΕΚ «πατούσε» περιοχή, όμως έλειπε ο παίκτης που να κάνει το γκολ. Βέβαια το ευχάριστο είναι ότι η ομάδα έφτανε στο αντίπαλο τέρμα, κάτι που δυσκολευόταν να πράξει στα προηγούμενα παιχνίδια, δείχνοντας ένα καλύτερο αγωνιστικό πρόσωπο. Βέβαια, πρέπει να τονίσουμε ότι η δυναμική της Παναχαϊκής δεν επέτρεπε και ιδιαίτερη πίεση.

Παρά όλα αυτά οι Πατρινοί ήταν αυτοί που κατάφεραν να προηγηθούν στο 47' με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μιλοσέσκι. Ο Χιμένεθ είχε κάνει ήδη από το ημίχρονο αρκετές αλλαγές με τους Αραμπατζή, Γκερέιρο, Σιαλμά, Κοντοέ, Τσουκαλά και Νικόλτση να παίρνουν την θέση των Κωνσταντόπουλου, Βάργκας, Κάρλος, Καράμπελα, Γεωργέας και Λαγού, αντίστοιχα.

Από τη μία το γρήγορο γκολ και από την άλλη οι συνεχής αλλαγές (βγήκε και στο 57' ο καλύτερος, για ακόμα μία φορά, παίκτης της ΑΕΚ Λεονάρντο δίνοντας τη θέση του στον Τσιτά) έβγαλαν την ΑΕΚ εκτός ρυθμού. Παράλληλα, ο Χιμένεθ συνέχισε να έχει τον Μπερνς κορυφή, τοποθετώντας τον Νικόλτση από πίσω του και τον Σιαλμά δεξί εξτρέμ. Όταν όμως μετά το 60' πέρασε τον Αυστραλό ως αριστερό εξτρέμ και τον Νικόλτση να παίζει μπροστά είχε δύο καλές στιγμές. Από εκεί και πέρα όμως τίποτα. Και επιθετικά, αλλά και αμυντικά, με τον Κοντοέ να έχει προβλήματα σαν αριστερό μπακ (ο Τσουκαλάς έπαιξε σαν δεξί μπακ), ο Χέλγκανσον επίσης, ενώ δημιουργικά όταν ο Γκερέιρο έπαιξε σαν αμυντικό χαφ δίπλα στον Κλωναρίδη, αντικαθιστώντας τον Βάργκας, η ΑΕΚ έδειχνε «κομμένη» στα δύο. Η ΑΕΚ έδειχνε ανήμπορη στο γήπεδο και η Παναχαϊκή έκανε το 2-0, δύο λεπτά πριν το τέλος του αγώνα με τον Ταφίλι, βάζοντας... τέλος σε μία απογοητευτική για την ΑΕΚ εικόνα.

Πηγή:http://www.aek365.gr