powered by Agones.gr - livescore

Πέμπτη 25 Αυγούστου 2011

Η ΑΕΚ ζωντανή και στους ομίλους




Η Ένωση με γκολ πέναλτι του Λεονάρντο στην παράταση (111') και το οποίο κέρδισε ο Γκούντγιονσεν, πήρε την ισοπαλία στην Τιφλίδα (1-1) και την πρόκριση στους ομίλους
- Έπαιξε με τα νεύρα όλων η Ένωση με την εικόνα της στο πρώτο ημίχρονο και με τις τρεις απίστευτες ευκαιρίες στην επανάλληψη να τελειώσει το ματς.

Πήγε να βγάλει τα μάτια της και... ευτυχώς δεν τα κατάφερε. Η ΑΕΚ μένει ζωντανή σε πολλούς τομείς, χάρη στο γκολ - πρόκριση με πέναλτι του Λεονάρντο στο 111', και το οποίο είχε κερδίσει δύο λεπτά νωρίτερα ο Γκούντγιονσεν. Η Ένωση φεύγει από την Τιφλίδα με το εισιτήριο για τους ομίλους και με το 1-1 να της δίνει δύναμη για τη συνέχεια. Μία ΑΕΚ που έδειξε τραγικό πρόσωπο στο πρώτο ημίχρονο, όταν συνήλθε δεν μπορούσε να βάλει τη μπάλα στο πλεχτό και έπρεπε να φτάσουμε στην παράταση για να σκοράρει από τη ...βούλα ο παίκτης που άλλαξε τον αγώνα με την είσοδό του, Λεονάρντο.

Ομάδα που θέλει να λέγεται... ομάδα και παίζει επαναληπτικό, έχοντας υπέρ της το 1-0 του πρώτου αγώνα, δεν διανοείται να δέχεται γκολ στο πρώτο λεπτό! Και η ΑΕΚ τα... κατάφερε! Μόλις στο 1' οι Γεωργιανοί με τον αρχηγό της τον Κοσκάντζε κατάφερε να πάρει το προβάδισμα έπειτα από αμυντικά λάθη και ανήμπορο τον Κωνσταντόπουλο να αντιδράσει στο σουτ που έγινε. Η πρόκριση έγινε ξανά 50-50. Λογικά δεν θα έπρεπε να ήταν ποτέ αυτά τα ποσοστά. Η ΑΕΚ στα... λόγια είναι καλύτερη ομάδα. Στο γήπεδο όμως εκεί όπου είναι το κριτήριο έδειχνε μία εικόνα που μόνο θλίψη προκαλούσε. Όσο κι αν φαίνεται απίστευτο η ΑΕΚ στο πρώτο ημίχρονο έκανε μόλις ένα σουτ προς την εστία της Ντιναμό Τιφλίδας με τον Χοσέ Κάρλος στο 20'! Από εκεί και πέρα ένα τεράστιο μηδέν! Ο Μάκος με τον Γκέντσογλου προσπαθούσαν να μαζέψουν τα ασυμμάζευτα τρέχοντας στο κέντρο, αλλά χωρίς να τα καταφέρνουν, ο Γεωργέας είχε τεράστιο πρόβλημα από τα δεξιά με τον Ρομπερτίνιο και οι Γεωργιανοί έφταναν συνεχώς μπροστά από την εστία της ΑΕΚ και δη του Κωνσταντόπουλου, έως το 36' όταν και αντικαταστάθηκε λόγω τραυματισμού στη μέση από τον Αραμπατζή.

Η ΑΕΚ είχε μία τραγική ανάπτυξη. Για την ακρίβεια μηδαμινή! Η... δικαιολογία του κάκιστου αγωνιστικού χώρου δεν μπορεί να έχει βάση, διότι από την άλλη πλευρά η Ντιναμό Τιφλίδας φαινόταν... Τσέλσι! Οι παίκτες του Χιμένεθ δεν μπορούσαν να αλλάξουν δύο πάσες στο κέντρο, ο Γκούντγιονσεν που ξεκίνησε πίσω από τον Λυμπερόπουλο, στο 4-2-3-1 ήταν εκτός γηπέδου, ο «Λύμπε» πίεζε, αλλά έκανε και αυτός λάθη. Ο Λαγός δεν έκανε τίποτα σαν αριστερό εξτρέμ και ο μόνος που κάτι προσπαθούσε να κάνει ήταν ο Κάρλος ως δεξί εξτρέμ, αλλά χωρίς να δίνει βοήθειες πίσω στον Γεωργέα. Προβλήματα τεράστια για την ΑΕΚ, για μία ΑΕΚ που έδειχνε να είχε παρασυρθεί από την ατμόσφαιρα, να μην μπαίνει ποτέ στο γήπεδο και να μη μπορεί να δείξει έστω και στο ελάχιστο ότι είναι καλύτερη από τη Ντιναμό Τιφλίδας.



Στην επανάληψη η ΑΕΚ συνήλθε. Δεν ήταν δυνατόν να δείξει ξανά αυτή την τραγική εικόνα. Όχι ότι έπιασε καμιά σούπερ απόδοση, όμως κατάφερε να φτάσει κοντά στο γκολ και μάλιστα τρεις φορές με κραυγαλέες ευκαιρίες. Όλα άλλαξαν στο 63'. Ο Χιμένεθ, βάζοντας τον Λεονάρντο στη θέση του Λυμπερόπουλου, άλλαξε και θέσεις στους παίκτες. Πέρασε τον Λαγό δεξί εξτρέμ, τον βραζιλιάνο αριστερό, τον Γκούντγιοσεν στην κορυφή και τον Χοσέ Κάρλος από πίσω του σε ελεύθερο ρόλο. Μάλιστα με αυτό το στυλ παιχνιδιού ένα λεπτό αργότερα η ΑΕΚ έχασε μία εκπληκτική ευκαιρία με τον Γκούντγιονσεν να δίνει με το στήθος τη μπάλα στον Λεονάρντο να τον βγάζει τετ α τετ και ο τελευταίος να σουτάρει στο οριζόντιο δοκάρι. Η φάση όμως δεν μέτρησε αφού ο δεύτερος βοηθός έδωσε οφ σάιντ, που είδε... μόνο αυτός, καθώς ο «Λεό» καλυπτόταν 2 μέτρα από τους αντιπάλους του. Ο Βραζιλιάνος έδωσε για ακόμα μία φορά πνοή στην ΑΕΚ, ερχόμενος ξανά από τον πάγκο. Όλα αυτά σε συνδυασμό με την άνοδο του Γκούντγιονσεν, αλλά και του Γκέντσογλου με τον Μάκο η ΑΕΚ κράτησε μπάλα στο κέντρο, έπαιξε με πάθος, πίεσε την Ντιναμό και στο 76' είχε μία κορυφαία στιγμή όταν ο Λεονάρντο σέρβιρε έτοιμο γκολ στον Γκούντγιονσεν ο οποίος από το ένα μέτρο δεν κατάφερε να στείλει με το κεφάλι τη μπάλα στα δίχτυα!

Όσο περνούσε η ώρα η ΑΕΚ προσπαθούσε να φτάσει στο γκολ που θα έδινε και την πρόκριση. Αν μάλιστα ο Κάρλος πατούσε καλύτερα στην επανάληψη αυτό το τέρμα θα ερχόταν στο 84' από τον Ισπανό που σε τετ α τετ πλάσαρε... χαλαρά! Οι Γεωργιανοί είχαν κάνει... κόλαση τον αγώνα. Και στην εξέδρα και στον αγωνιστικό χώρο, με τον προπονητή τους μάλιστα να έρχεται... μούρη με μούρη με τον Χιμένεθ σε έναν καβγά που κράτησε 5 λεπτά! Και αυτό το δικαίωμα στους γηπεδούχους το έδωσε η ΑΕΚ. Αν η ομάδα έμπαινε σωστά από την αρχή στο ματς, όπως έπαιξε στα τελευταία λεπτά της κανονικής διάρκειας, το ματς δεν θα πήγαινε σε καμία περίπτωση στην παράταση και η ΑΕΚ θα το είχε τελειώσει!

Στην ημίωρη παράταση όλα έδειχνε να κρέμονται από μία κλωστή. Από τη μία η Ντιναμό κουρασμένη και ανήμπορη και από την άλλη η ΑΕΚ επίσης κουρασμένη, αλλά σε να δείχνει πιο ικανή βάση ποιότητας παικτών να φτάσει στο λυτρωτικό γκολ. Και τούτο ήρθε. Ήρθε από τον παίκτη που άλλαξε την εικόνα του αγώνα με την είσοδό του στο γήπεδο τον Λεονάρντο. Ο Βραζιλιάνος εκτέλεσε πέναλτι στο 111', που κέρδισε δύο λεπτά νωρίτερα ο Γκούντγιονσεν παλικαρίσια από τον Κακουμπάβα, ο οποίος και αποβλήθηκε, αφού ανέτρεψε τον Ισλανδό σε προφανή θέση για γκολ. Το 1-1 έγινε για την ΑΕΚ και το εισιτήριο της πρόκρισης δεν χανόταν πλέον. Ένα γκολ λυτρωτικό, ένα γκολ που μπήκε και δεν επέτρεψε να οδηγήσει την ΑΕΚ σε έναν αποκλεισμό ντροπή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.