powered by Agones.gr - livescore

Κυριακή 28 Αυγούστου 2011

Νίκολιτς και Μάντζιος



Η ΑΕΚ ψάχνει την περαιτέρω ενίσχυσή της στην επίθεση και η λίστα έχει δύο ονόματα. Ο πρώτος στόχος είναι ο Νεμάνια Νίκολιτς και ακολουθεί ο ελεύθερος Μάντζιος.



Στην ΑΕΚ έχουν ψάξει πολύ την περίπτωση του Νεμάνια Νίκολιτς και ο Μανόλο Χιμένεθ έχει σχηματίσει πολύ καλή άποψη για τον ποδοσφαιριστή. Ο Σέρβος άσος αγωνίζεται στην Ουγγρική Φέχεβαρ, με την οποία κατέκτησε το πρωτάθλημα, όμως δεν θα καταφέρει να δώσει το παρόν στους ομίλους του Champions League, αφού η ομάδα του αποκλείστηκε από την Στουρμ Γκράτς (αντίπαλο της Ένωσης στο Europa League).

Παρά ταύτα, ο 24χρονος συνοδεύεται με εξαιρετικές συστάσεις και βρέθηκε πολύ κοντά στην Τουλούζ, ενώ το γεγονός ότι δεν διαθέτει κοινοτικό διαβατήριο δεν δημιουργεί πρόβλημα στην ΑΕΚ, μια και έχει καλύψει μόλις τρεις θέσεις.

Τα αρνητικά της υπόθεσής του είναι ότι έχει συμβόλαιο με την Φέχερβαρ, η οποία λογικά θα αξιώνει κάποιο ποσό για την παραχώρησή του, όμως οι μάνατζερς που κινούν τις σχετικές διαδικασίες για λογαριασμό της Ένωσης εκτιμούν ότι θα μπορέσουν να πάρουν την ελευθέρας του παίκτη από την μαγυάρικη ομάδα με ένα μικρό ποσό. Το άλλο ζήτημα που προβληματίζει τους Κιτρινόμαυρους είναι ότι δεν θα μπορέσει να βοηθήσει άμεσα την ΑΕΚ στις Ευρωπαϊκές υποχρεώσεις της, αφού ο παίκτης δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής μέχρι τον Ιανουάριο.

Η άλλη περίπτωση που κοιτάει η ΑΕΚ είναι αυτή του Βαγγέλη Μάτζιου. Ο Έλληνας στράικερ θεωρείται επίσης μία καλή λύση επιθετικού για το 4-4-2 του Χιμένεθ, καθώς μπορεί να αγωνιστεί και σαν περιφερειακός επιθετικός. Ο τεχνικός της ΑΕΚ όμως δεν γνωρίζει τον Μάντζιο και δεν φαίνεται να είναι ζεστός για την απόκτησή του, στην διοίκηση όμως λένε ότι δεν υπάρχει λόγος να γειώσουν τον πρώην παίκτη του Παναθηναϊκού.

Ο Μάντζιος ήρθε σε επαφή με τους Ενωσίτες και ζήτησε να γίνουν κάποιες επαφές, οι οποίες όμως δεν έχουν οδηγήσει κάπου, για την ώρα, ωστόσο την Δευτέρα αναμένεται να υπάρξει νέα επαφή και σε περίπτωση που δεν υπάρξει εξέλιξη στο θέμα Νίκολιτς μπορεί να κλείσει το deal. Από την ΑΕΚ κρατάνε χαμηλούς τόνους για την περίπτωσή του, αφού ακούγεται πως ενδιαφέρεται και ο ΠΑΟΚ για τον παίκτη, όμως δεν μπορούν να παραβλέψουν τα θετικά της υπόθεσης. Ο Βαγγέλης Μάντζιος είναι ελεύθερος, και έτσι δεν υπάρχει κόστος για την απόκτησή του, οι ικανότητές του στο σκοράρισμα είναι γνωστές, ενώ το ποσό που αξιώνει είναι της τάξης των 150.000 ευρώ. Με δεδομένο ότι σύντομα ολοκληρώνεται η μεταγραφική περίοδος, ίσως να ρίξει ακόμη περισσότερο τις απαιτήσεις του, και αυτό ίσως τον φέρει πολύ κοντά στην Ένωση, παρά τις όποιες ενστάσεις, αφού το ενδιαφέρον των Κιτρινόμαυρων είναι υπαρκτό.

Πηγή:http://www.gazzetta.gr