powered by Agones.gr - livescore

Κυριακή 28 Αυγούστου 2011

Και πάλι δεν φτάνουν!



Ο στόχος της συμμετοχής στους ομίλους του Europa League επετεύχθη! Ωστόσο, τα χρήματα που θα μπουν στα ταμεία της ΑΕΚ και πάλι δεν φτάνουν, ούτε καν για να καλυφθούν τα έξοδα.
Έτσι στην Ένωση αναζητούν και πάλι τρόπους για να βρεθούν οικονομικές λύσεις με πρώτη λύση και πάλι τους οπαδούς της ομάδας και τα εισιτήρια διαρκείας.

Τα έσοδα 
Τα μεγαλύτερα έσοδα της ομάδας και φέτος θα προέρχονται από τα τηλεοπτικά δικαιώματα και (3 εκατ.), τα εισιτήρια διαρκείας (περίπου 2,5 εκατ. ευρώ), τον χορηγό στη φανέλα (1,5 εκατ.) και τα έσοδα από το Γιουρόπα Λιγκ.
Από τη συμμετοχή στα πλέι-οφ του Europa League έλαβε 90.000 ευρώ. Η παρουσία της στους ομίλους θα φέρει άλλες 640.000 και από τη συμμετοχή της σε καθένα από τα έξι ματς του γκρουπ θα λάβει 360.000 (δηλαδή 2,8 εκατ. συνολικά από τη συμμετοχή στον όμιλο).

Τα έσοδα από το market pool (όπου περιλαμβάνονται και τα τηλεοπτικά) είναι αυξημένα φέτος κατά περίπου μισό εκατ. ευρώ, λόγω του αποκλεισμού του Παναθηναϊκού. Εάν συνυπολογίσουμε τα χρήματα από κάθε νίκη ή ισοπαλία, και τα εισιτήρια από τα παιχνίδια στο ΟΑΚΑ τα έσοδα –στην καλύτερη περίπτωση θα φτάσουν και τα 12 εκατ. ευρώ.

Αυτά από το εγχείρημα των Supporters, ανέρχονται σε 1.409.400 ευρώ. Περίπου 1,4 εκατ. που έμεινε από τη μεταγραφή του Σκόκο (περίπου 1,4 εκατ. ήταν οι οφειλές στην πλευρά του παίκτη) έγιναν καπνός για τις υποχρεώσεις του καλοκαιριού (προκαταβολές για μεταγραφές, εφορία κ.λπ.).

Τα έξοδα 
Το κόστος για τις υποχρεώσεις απέναντι στο ρόστερ και στο τεχνικό επιτελείο είναι περίπου 11,5 εκατ. ευρώ και 1,5 εκατ.. Πρέπει να υπολογιστούν εδώ οι οφειλές στους παίκτες (νυν και πρώην) από την περασμένη σεζόν οι οποίες φτάνουν τα 2 εκατ. ευρώ (χωρίς την εφορία, η οποία είναι πληρωμένη) και στον Μανόλο Χιμένεθ στο μισό εκατ. Μετά τον διακανονισμό που επιτεύχθηκε με την ΕΠΟ η ΑΕΚ θα πρέπει να καταβάλλει 700.000 σε δύο δόσεις. Εδώ έρχονται και οι οφειλές από τα παλιά έτη, οι οποίες ανέρχονται στα 6-7 εκατ. ευρώ!

Συμπέρασμα 
Και πάλι διαπιστώνεται ότι τα πράγματα για την ΑΕΚ δεν είναι ρόδινα. Η Ένωση καλείται να βρει τρόπο για να καλυφθούν και οι φετινές υποχρεώσεις της ομάδας, με τον… κλήρο να πέφτει και πάλι στους οπαδούς της. Η εικόνα ενός ΟΑΚΑ με πολύ περισσότερο κόσμο είναι αυτή που θέλουν και περιμένουν να δουν οι υπεύθυνοι της ομάδας έτσι ώστε να μπορούν να είναι ήσυχοι ότι θα χρήματα που χρειάζονται για να καλυφθούν τα έξοδα θα βρεθούν.

Πηγή:http://www.sport-fm.gr