powered by Agones.gr - livescore

Τετάρτη 31 Αυγούστου 2011

30 χρόνια από το τέλος εποχής


Πριν από ακριβώς 30 χρόνια, έλαβε τέλος η χρυσή εποχή Λουκά Μπάρλου στην ΑΕΚ καθώς, ο άνθρωπος που συνδύασε το όνομά του με τις μεγαλύτερες διακρίσεις της Ένωσης παραχώρησε τις μετοχές του στον Ανδρέα Ζαφειρόπουλο.


30 χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την παραχώρηση των μετοχών της ΑΕΚ από τον Λουκά Μπάρλο στον Ανδρέα Ζαφειρόπουλο. Ο «Ζήτα» παρέλαβε τις μετοχές της –νεοσύστατης- τότε ΠΑΕ από τον Λουκά Μπάρλο. Η ΑΕΚ γύρισε σελίδα αφού η επιβλητική διοικητική παρουσία του «Θείου Λουκά» με τις ένδοξες διακρίσεις της δεκαετίας του '70 είχε περάσει στο παρελθόν.

Ο Ανδρέας Ζαφειρόπουλος συνδύασε το όνομά του με τα πέτρινα χρόνια της δεκαετίας του '80. Στο τιμόνι της ΑΕΚ παρέμεινε μέχρι τη σεζόν 1987-88, όπου παραχώρησε τη διοίκηση στον Στράτο Γιδόπουλο, χωρίς όμως να παραχωρήσει τις μετοχές του.

Η αρχή του τέλους του Ανδρέα Ζαφειρόπουλο ήταν ο επεισοδιακός αγώνας μεταξύ της ΑΕΚ και του Ηρακλή στη Νέα Φιλαδέλφεια τη σεζόν 1987-88 όπου σημειώθηκαν έντονα επεισόδια μεταξύ των αντιφρονούντων οπαδών της «Ένωσης» με δυνάμεις της Αστυνομίας.


Πηγή:http://www.aekvoice.gr