powered by Agones.gr - livescore

Τρίτη 30 Αυγούστου 2011

Οσο πιο γρήγορα τόσο καλύτερα




Το καλύτερο «δώρο» για τον Σταύρο Αδαμίδη θα ήταν η έλευση στην ΠΑΕ ΑΕΚ ενός ισχυρού επιχειρηματία που θα έλυνε μια και καλή τα προβλήματα που ξεπροβάλλουν από το... ταμείο της ομάδας σαν τα κεφάλια της Λερναίας Υδρας.


«Μακάρι να ανελάμβανε την ομάδα ένας σοβαρός επενδυτής» μας είπε χαρακτηριστικά χθες ο πρόεδρος της Ενωσης, σχολιάζοντας το αποκλειστικό δημοσίευμα του «ΕΘΝΟΣΠΟΡ» που αποκάλυψε την ύπαρξη πολιτικού «προξενιού» για την αγορά της πολύπαθης ΠΑΕ από ισχυρό επιχειρηματία (χωρίς να κάνει οποιαδήποτε αναφορά σε ονόματα ή να φωτογραφίζει κάποιον)!

Ο Σταύρος Αδαμίδης εύχεται να σημάνει γρήγορα αυτή η ώρα, αν και γνωρίζει πολύ καλά ότι θα περάσει... μόνος του το λούκι στην προεδρική καρέκλα της ΑΕΚ κι αυτήν τη χρονιά. Δηλαδή οι όποιες εξελίξεις στην ιδιοκτησιακή «σκηνή» της Ενωσης θα δρομολογηθούν από την ερχόμενη άνοιξη, εφόσον το επιτρέψουν οι συνθήκες.

Ο ίδιος ο πρόεδρος παραμένει ιδιαίτερα επιφυλακτικός με τα ιδιοκτησιακά της ΑΕΚ και συνεχίζει να δίνει τη μάχη του στο οικονομικό μέτωπο, η οποία αρχίζει να γίνεται άνιση αφού η «κάνουλα» των εσόδων έχει κυριολεκτικά στερέψει. Με τον Νίκο Νοτιά να έχει σταματήσει τη χρηματοδότηση της ΠΑΕ, τον Πέτρο Παππά να τα έχει σχεδόν παρατήσει και τα εισιτήρια διαρκείας να παραμένουν κολλημένα στις 8.000, ο Σταύρος Αδαμίδης βρίσκεται στα όρια της απόγνωσης και... κυνηγάει το ευρώ με το τουφέκι! Είναι χαρακτηριστικό ότι δέχθηκε να μεταβεί αύριο η ΑΕΚ στην Πάτρα για το φιλικό με την Παναχαϊκή επειδή θα εισπράξει ένα ποσό που δεν θα ξεπερνάει τις 30.000 ευρώ.

Το πρόβλημα της «κιτρινόμαυρης» διοίκησης είναι πράγματι τεράστιο αν αναλογιστεί κανείς ότι απαιτούνται άμεσα γύρω στα 2,5-3 εκατ. ευρώ, τη στιγμή που ακόμα και η πρώτη δόση των 500.000 ευρώ (που θα σταλεί στην Ελλάδα τον Οκτώβριο) για την πρόκριση της ομάδας στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ θα παρακρατηθεί κατά το ήμισυ από την ΕΠΟ! Δηλαδή το πρόστιμο από τα επεισόδια του τελικού Κυπέλλου (κυρίως), αλλά και οι άλλες οφειλές της ΑΕΚ προς την Ομοσπονδία θα... κουτσουρέψουν το σημαντικότερο έσοδο που είναι να μπει στο ταμείο της ΠΑΕ το τελευταίο 4μηνο του 2011!

Υπ' αυτές τις συνθήκες ο Σταύρος Αδαμίδης ακούει για περαιτέρω μεταγραφική ενίσχυση της ΑΕΚ και δεν ξέρει αν πρέπει να κλάψει ή να γελάσει. Βλέπετε, εκτός των άλλων δεν είναι σε θέση να συνεχίζει να φέρνει ποδοσφαιριστές, «προκαλώντας» έτσι τους υπάρχοντες που περιμένουν καρτερικά τα χρήματά τους!

Κι όλα αυτά για την πιο φθηνή ομάδα της τελευταίας 15ετίας! Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Σταύρος Αδαμίδης κατέβασε φέτος τον ετήσιο προϋπολογισμό της σχεδόν κατά 50%, αφού από τα 13 εκατ. ευρώ που κόστισε η ΑΕΚ της σεζόν 2010-11 έπεσε κοντά στα 7 εκατ. ευρώ!

* Στα αγωνιστικά, το τελευταίο μεταγραφικό απόκτημα της ΑΕΚ, ο Κολομβιανός μέσος Φαμπιάν Βάργκας, ετοιμάζεται να μπει στον κανονικό ρυθμό των προπονήσεων.

Πηγή: http://www.ethnos.gr