powered by Agones.gr - livescore

Πέμπτη 25 Αυγούστου 2011

Το έσωσε με Γκούντι και Λεό!




Από την κόλαση στον παράδεισο
οδηγήθηκε η ΑΕΚ στο δεύτερο παιχνίδι κόντρα στην Ντιναμό. Το γκολ που δέχθηκε η Ένωση στο πρώτο λεπτό ήταν αρκετό για να στείλει το παιχνίδι στην παράταση, όπου ο Λεονάρντο με εκτέλεση πέναλτι έδωσε στους κιτρινόμαυρους την πρόκριση.

Την πρόκριση για τους ομίλους του Europa League κέρδισε η ΑΕΚ μετά την ισοπαλία που πήρε στην Γεωργία κόντρα στην Ντιναμό Τιφλίδας. Το 1-0 του πρώτου παιχνιδιού στο ΟΑΚΑ σε συνδιασμό με το 1-1 ήταν αρκετά ώστε η Ένωση να κερδίσει την πρόκριση. Το γκολ για τηον δικέφαλο πέτυχε ο Λεονάρντο στο 111, μετά από το πέναλτι που κέρδισε ο Γκούνγιονσεν. Η Ντιναμό από την πλευρά της ισοφάρισε το σκορ του πρώτου παιχνιδιού στο πρώτο λεπτό.

Άσχημη ήταν η εικόνα της ΑΕΚ στο πρώτο ημίχρονο του δεύτερου αγώνα κόντρα στην Ντιναμό Τιφλίδας, για τα πλέι οφ του Europa League. Με την έναρξη της αναμέτρησης η Ένωση μετά από λάθος στην άμυνα δέχθηκε το γκολ μόλις στο πρώτο λεπτό και στη συνέχεια δεν κατάφερε να βρει τα πατήματα της. Όσο περνούσαν τα λεπτά οι κιτρινόμαυροι προσπαθούσαν να κερδίσουν την κατοχή και να δημιουργήσουν φάσεις, κάτι που όμως δεν κατάφεραν να το κάνουν με επιτυχία. Ωστόσο η εικόνα της ομάδα βελτιώθηκε έστω και λίγο, καταφέρνοντας αρκετές φορές να φτάσουν στην αντίπαλη περιοχή. Αυτό που δεν άλλαξε σε όλη τη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου ήταν τα λάθη στην άμυνα, που όμως δεν κόστισαν στην ΑΕΚ, καθώς πάντα υπήρχε κάποιος ποδοσφαιριστές που έκοβε τη φάση της Ντιναμό. Τα τελευταία λεπτά του πρώτου ημιχρόνου τα λάθη ήταν αρκετά και από τις δύο ομάδες, χωρίς να υπάρχει κάτι αξιόλογο.

Το δεύτερο ημίχρονο οι ισορροπίες άλλαξαν. Η ΑΕΚ κατάφερε να βρει τον ρυθμό της και να πατήσει τα πόδια της. Οι ευκαιρίες διαδεχόταν η μια την άλλη, χωρίς όμως να καταφέρει να μετατρέψει τις φάσεις σε γκολ. Για ακόμα ένα παιχνίδι ο Λεονάρντο έδωσε ρυθμό στην Ένωση και κατάφερε να συνδέσει τη μεσαία γραμμή με την γραμμή κρούσης της ομάδας. Προς το τέλος του παιχνιδιού τα πόδια ήταν αρκετά βαριά και οι παίκτες έδειχναν κουρασμένοι, ωστόσο προσπαθούσαν και κατάφεραν να δημιουργούν ευκαιρίες. Αρκετά καλή ήταν και η εμφάνιση του Γιάννη Αραμπατζή, μετά τον τραυματισμό του Κωνσταντόπουλο, που κατάφερε όσες φορές χρειάστηκε να προστατέψει την εστία του.

Με την ψυχολογία υπέρ της μπήκε η ΑΕΚ στην παράταση της αναμέτρησης, καθώς είχε την ευκαιρία να συνεχίσει την προσπάθεια που έκανε στο δεύτερο ημίχρονο και να πετύχει το γκολ που θα την έστελνε στους ομίλους του Europa League. Οι παίκτες της Ντιναμό φάνηκαν αρκετά κουρασμένοι, με τους κιτρινόμαυρους να μην μπορούν να στείλουν την μπάλα στα δίχτυα και να πάρουν την πρόκριση. Στο δεύτερο ημίχρονο της παράτασης η Ένωση συνέχισε την ανοδική της πορεία. Στο 110 ο Γκούντγιονσεν κέρδισε το πέναλτι, ο Λεονάρντο το εκτέλεσε και έτσι η ΑΕΚ έκανε το 1-1 (2-1) και πέρασε στους ομίλους του Europa League.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.