powered by Agones.gr - livescore

Παρασκευή 19 Αυγούστου 2011

Vamos Kάρλος, Vamos AEK




Vamos Kάρλος, Vamos AEK


Με γκολ του Ισπανού στο 87' η ΑΕΚ κέρδισε 1-0 τη Ντιναμό και παρά τη μέτρια εμφάνισή της πήρε προβάδισμα πρόκρισης για τους ομίλους.


Κάποιες στιγμές στο ποδόσφαιρο μετρά μόνο η ουσία. Και η ΑΕΚ είχε την ουσία και πήρε τη νίκη απέναντι στη Ντιναμό Τιφλίδας κερδίζοντας τους Γεωργιανούς με 1-0 χάρη σε ένα υπέροχο τέρμα του Χοσέ Κάρλος στο 87'. Ποδόσφαιρο αξιώσεων δεν έπαιξε η ομάδα. Λάθη πολλά έγιναν, αδυναμίες φάνηκαν. Όμως το ζητούμενο στον αγώνα ήταν η νίκη με καθαρό σκορ. Και η ΑΕΚ την πήρε. 1-0 και η ρεβάνς σε μία εβδομάδα στην Τιφλίδα θα είναι το επιστέγασμα της πρόκρισης - σωτηρία για την ΑΕΚ στους ομίλους του Europa League. Μία πρόκριση που έρχεται, αν η ομάδα παρουσιαστεί σοβαρή και πειθαρχημένη στη ρεβάνς, αφού η Ντιναμό δεν έδειξε κάτι το ιδιαίτερο απόψε στο ΟΑΚΑ.

Η ΑΕΚ μπήκε καλά στο παιχνίδι. Έδειξε να έχει διάθεση να τρέξει, να πιέσει και να πετύχει ένα γρήγορο γκολ. Δεν ήρθε όμως ποτέ το πολυπόθητο τέρμα που θα επέτρεπε να φύγει το όποιο άγχος υπάρχει και να παιχτεί σοβαρό ποδόσφαιρο. Με το 4-2-3-1 να δοκιμάζεται όλο το καλοκαίρι από τον Χιμένεθ θα ήταν περίεργο να άλλαζε στον πρώτο επίσημο αγώνα της ΑΕΚ. Έτσι ο προπονητής παρέταξε την ομάδα με τη συγκεκριμένη διάταξη, έχοντας τους Καφέ, Μάκο σαν αμυντικά χαφ στην τριπλέτα μπροστά τους τους Γκούντγιονσεν (αριστερά), Κάρλος (δεξιά), Λυμπερόπουλο (ελεύθερο) και μπροστά τον Μπέλεκ. Η ομάδα λοιπόν ξεκίνησε δυνατά, με τον Ισλανδό και τον Ισπανό να δείχνουν ότι έχουν κέφια, την ίδια στιγμή που η Ντιναμό Τιφλίδας έδωσε χώρο και με τη διάταξή της 4-1-4-1 περίμενε την ΑΕΚ στα καρέ της. Το πρόβλημα για την ομάδα του Χιμένεθ άρχισε να εντοπίζεται από το 20' και μετά. Έως τότε είχε πατήσει και τρεις φορές στην περιοχή των Γεωργιανών και στο 18' σημειώθηκε η καλύτερη στιγμή με τους Γκούντγιονσεν - Μπέλεκ να συνδυάζονται και τον τελευταίο να πλασάρει, με τη μπάλα να φεύγει λίγο άουτ. Από το 20' και μετά η ΑΕΚ ξεκίνησε να παρουσιάζει πρόβλημα στο σωστό κράτημα της μπάλας στο κέντρο κυκλοφορώντας το παιχνίδι, να κάνει λάθη στις μεταβιβάσεις και ο Χιμένεθ έδωσε εντολή στους τέσσερις παίκτες της επίθεσης να αλλάζουν συνεχώς θέσεις μεταξύ τους. Από τη μία όμως οι σωστά αμυντικά στημένοι οι Γεωργιανοί και από την άλλη το πρόβλημα στην τελική πάσα, δεν επέτρεψε στην Ένωση να φτάσει με αξιώσεις στην αντίπαλη εστία. Η Ντιναμό Τιφλίδας από την άλλη όσο περνούσε η ώρα πατούσε καλύτερα και επιθετικά στο γήπεδο. Έπαιρνε μέτρα και έκανε δύο καλά σουτ που κατέληξαν άουτ. Ο Χιμένεθ πάντως είδε στο 31' τον Δέλλα να αποχωρεί τραυματίας με τον Κάλα να παίρνει τη θέση του στο κέντρο της άμυνας.

Καμία αλλαγή από τον Χιμένεθ στην επανάληψη και έως το 57' όταν και ο Λεονάρντο πέρασε στη θέση του Λυμπερόπουλου, η εικόνα του αγώνα ήταν όμοια με εκείνη που έκλεισε το πρώτο ημίχρονο. Από εκείνο το σημείο και έπειτα η ΑΕΚ έγινε πιο υποφερτή αφού ο Λεονάρντο κατάφερε ως αριστερό εξτρέμ (ο Γκούντγιονσεν έως το 81' που έδωσε τη θέση του στον Λαγό, πήγε δεξιά) να δώσει φρεσκάδα και ταχύτητα. Μάλιστα η ΑΕΚ στο δίλεπτο 57', 58' είχε δύο καλά σουτ με τους Γκούντγιονσεν και Μάκο. Από εκεί και μετά προσπάθησε να φτάσει στο γκολ όχι με κάποιο συνδυασμό, αλλά με ατομικές προσπάθειες των Μπέλεκ, Λεονάρντο ή Κάρλος. Μάταια όμως. Υπήρχε σαφές πρόβλημα στην τελική προσπάθεια και ένα ακόμα μεγαλύτερο στα χαφ εκεί όπου ο Καφές σαν δεύτερο αμυντικό χαφ έδειχνε εκτός αγώνα και ο Μάκος προσπαθούσε να τρέξει και να καλύψει αρκετές τρύπες. Ευτυχώς υπήρχε ο Κάλα και ο Μανωλάς στα στόπερ που διάβαζαν σωστά και έγκαιρα πάνω στη μπάλα. Η ΑΕΚ κατάφερε τελικά να ξεκλειδώσει τους Γεωργιανούς στο 87', όταν ο Γεωργέας έκανε τη σέντρα από τα δεξιά και ο Κάρλος πετάχτηκε και με καρφωτή κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα κάνοντας μέσα σε πανδαιμόνιο το 1-0 για την ΑΕΚ. Αυτό το γκολ ήταν και το καθοριστικό αφού έκρινε και την αναμέτρηση, αν και η Ένωση θα μπορούσε να είχε κερδίσει με 2-0 εφόσον ο δεύτερος βοηθός σήκωνε τη σημαία και ακύρωνε το γκολ του Κάλα στο 94'. Και μιας και ο λόγος για τον Ισπανό αμυντικό, η αλήθεια είναι ότι έκανε μία εκπληκτική εμφάνιση που θα πιστωνόταν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, αν μετρούσε αυτό το τέρμα.



ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ: 12.640

ΕΙΣΠΡΑΞΕΙΣ: 201.930 ευρώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.