powered by Agones.gr - livescore

Τετάρτη 24 Αυγούστου 2011

«Η ΑΕΚ πάει πάντα για τη νίκη»!



Υποχρέωση της ΑΕΚ χαρακτήρισε την πρόκριση στους ομίλους του Europa League ο Μανόλο Χιμένεθ. 


Στη συνέντευξη Τύπου πριν τη ρεβάνς με τη Ντιναμό, ο Ανδαλουσιανός παραδέχθηκε τις δυσκολίες του παιχνιδιού, ωστόσο ξεκαθάρισε πως η «Ένωση» πρέπει να παίξει μόνο για τη νίκη σ’ αυτό.

Παρόλο που τόνισε, δε, την πρόθεσή του να μην εμπλέκεται στα μεταγραφικά, παραδέχθηκε πως έχει ζητήσει ενίσχυση από τη διοίκηση.


Αναλυτικά όσα είπε ο Μανόλο Χιμένεθ:

Πόσο δύσκολο είναι το αυριανό παιχνίδι;

«Είναι πολύ δύσκολο. Πόσω μάλλον όταν είναι ευρωπαϊκό.

Ποια στοιχεία έχετε δει στην αντίπαλη ομάδα που πρέπει να προσέξετε περισσότερο;

«Είχαμε προετοιμαστεί για το πρώτο παιχνίδι. Είχαμε διαβάσει την Ντιναμό. Γι' αυτό ήμουν κάθετος απέναντι σε όσους πίστευαν πως θα αντιμετωπίζαμε μία εύκολη ομάδα».

Πώς είναι μοιρασμένες οι πιθανότητες για την πρόκριση;

«Η ΑΕΚ είναι μπροστά αυτή τη στιγμή 1-0. Γνωρίζουμε ότι στα 90 λεπτά δεν μπορείς να βγεις και να αμυνθείς μόνο. Μία ομάδα σαν την ΑΕΚ πρέπει να προσπαθεί να νικά. Αυτή η προσπάθεια πρέπει να γίνεται πάντα».

Ένα σχόλιο για τα μεταγραφικά, σχετικά με τον Βάργκας, τον Ταμούδο;

«Είναι κάτι που χειρίζεται η διοίκηση. Είχα πει και στο παρελθόν ότι δεν θέλω να παίρνω μέρος στις μεταγραφές και δεν θέλω να ασχολούμαι με αυτό το πράγμα. Εγώ ασχολούμαι με όσους είναι στην ομάδα. Αλήθεια είναι ότι ζήτησα ένα χαφ και έναν επιθετικό. Έχουμε πει πολλές φορές ότι όλοι δουλεύουμε σε μία ομάδα. Ο Βάργκας είναι παίκτης που δεν γνωρίζω, αλλά έχω καλές συστάσεις. Τον Ταμούδο τον ξέρω καλύτερα και ξέρω ότι είναι καλύτερος επιθετικός».

Η πρόκριση παίζει ρόλο στα οικονομικά;

«Είμαστε επαγγελματίες και μακάρι να δουλεύουμε όλο τον χρόνο με άγχος. Αυτό θα σημαίνει ότι είμαστε… ζωντανοί. Δεν έχουμε κλείσει ακόμα το ρόστερ. Στις τελευταίες ημέρες -σχεδόν ένα μήνα- είμαστε σε αναζήτηση ποδοσφαιριστή. Όλα αυτά δεν βολεύουν πολύ. Μακάρι να είχε κλείσει το ρόστερ. Είμαστε, όμως, εδώ και είμαστε αυτοί που είμαστε. Έχουμε την υποχρέωση να τα δώσουμε όλα. Το αποτέλεσμα δεν το ξέρει κανείς. Αλλά εμείς πρέπει να αποδείξουμε αύριο ότι πρέπει να συνεχίσουμε στην Ευρώπη».

Σχετικά με το σχήμα και την απουσία Δέλλα, να περιμένουμε αλλαγές;

«Δεν νομίζω ότι θα υπάρξει κάποια ιδιαίτερη αλλαγή. Πρέπει να έχουμε ίδια συμπεριφορά για 90 λεπτά και να παίζουμε όπως στο δεύτερο ημίχρονο του πρώτου αγώνα. Πρέπει όλοι να καταλάβουμε -ποδοσφαιριστές, τεχνικό τιμ, όλοι- ότι τον στόχο δεν πετυχαίνει μόνο η ενδεκάδα. Αλλά από ένα ρόστερ σωστά δομημένο που πρέπει φυσικά να χειρίζεσαι σωστά. Έχουμε κάποιους άπειρους παίκτες. Όμως δεν μπορούν να παίζουν 11 παίκτες μόνο. Πρέπει να γίνεται καλό ροτέισον. Χρειάζεται συλλογική προσπάθεια απ' όλους».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.