powered by Agones.gr - livescore

Τετάρτη 24 Αυγούστου 2011

Fabián Andrés Vargas Rivera(video)





Ο 31χρονος Βάργκας γεννήθηκε τον Απρίλιο του 1980 στην Μπογκοτά κι έπεσε με τη μία στα βαθιά αφού ξεκίνησε την καριέρα του σε μια από τις μεγαλύτερες ομάδες της Κολομβίας, την Αμέρικα Κάλι.
Σε ηλικία 18 ετών κάνει ντεμπούτο με τους «κόκκινους διαβόλους» και συνδυάζει την παρουσία με την κατάκτηση τριών πρωταθλημάτων (2000, 2001, 2002), αλλά και του Κόπα Μερκονόρτε (1999), ενώ αποτελεί μέλος της Κολομβίας που κατακτά το Κόπα Αμέρικα το 2001.

Παρά τους τίτλους η Αμέρικα αντιμετώπιζε σοβαρά οικονομικά προβλήματα, ενώ και οι σχέσεις της με τα καρτέλ των ναρκωτικών την αναγκάζουν να μπει υπό επιτήρηση. Έτσι μοναδική λύση είναι η πώληση ποδοσφαιριστών και αμέσως γίνεται αφαίμαξη του ρόστερ, με τον Βάργκας το 2003 να παίρνει τον δρόμο για το Μπουένος Άιρες και την Μπόκα  Τζούνιορς.

Στο «Μπομπονέρα» βρίσκει άλλον έναν Κολομβιανό τον Λουίς Περέα και η προσαρμογή του γίνεται ακόμα πιο εύκολη. Και μπορεί να μην μπήκε από την αρχή στην ενδεκάδα (άλλωστε μπροστά του στα χαφ ήταν δύο σημαίες της ομάδας, ο Μπατάλια και ο Κασκίνι) αλλά άμεσα ξεκινάει η συλλογή τροπαίων. Άλλωστε η Μπόκα εκείνη την εποχή δεν παίζεται και είναι η καλύτερη ομάδα της Λατινικής Αμερικής. Από την πρώτη του χρονιά στο «Μπομπονέρα» ξεκινάει τη συλλογή τροπαίων με εγχώριους τίτλους (Απερτούρα 2003), αλλά και διεθνείς (το Διηπειρωτικό την ίδια χρονιά απέναντι στη Μίλαν των Μαλντίνι, Κακά, Σεφτσένκο).

Η μοίρα κάθε ομάδας στην Λατινική Αμερική είναι οι καλύτεροι παίκτες να αποχωρούν για την Ευρώπη κι έτσι η Μπόκα βλέπει τον Μπατάλια να αποχωρεί για τη Βιγιαρεάλ με την πόρτα της ενδεκάδας να ανοίγει για τον Κολομβιανό. Βασικό μέλος των «χενέιζες» συνεχίζει να εμπλουτίζει την καριέρα του με τίτλους (δύο συνεχόμενα Κόπα Σουνταμερικάνα και διατήρηση των πρωτείων στην Αργεντινή).

Ο ερχομός του Ρικάρντο Λα Βόλπε στην τεχνική ηγεσία της ομάδας αναγκάζει τον Βάργκας να μεταναστεύσει προσωρινά λίγο βορειότερα στο Πόρτο Αλέγκρε για χάρη της Ιντερνασιονάλ φέρνοντας λίγη από την αύρα του. Με τον ίδιο να έρχεται από τον πάγκο βοηθάει την ομάδα του να επικρατήσει με 1-0 της Μπαρτσελόνα του Ροναλντίνιο και να κατακτήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων.

Στην Μπόκα καταλαβαίνουν το λάθος τους κι επαναφέρουν πίσω τον Κολομβιανό και ο ίδιος ως σωστός επαγγελματίας δείχνει γιατί δεν έπρεπε ποτέ να αποχωρήσει αφού κατακτά το πρωτάθλημα Απερτούρα 2008 (το οποίο παραμένει και ο τελευταίος τίτλος της ομάδας μέχρι τώρα).

Το πλήρωμα του χρόνου όμως για τον Φαμπιάν Βάργκας είχε έρθει και ήταν η ώρα να περάσει τον Ατλαντικό. Έτσι, τον  Ιούνιο του 2009  γίνεται γνωστό ότι η ισπανική Αλμερία τον κάνει δικό της έναντι 4 εκατ. ευρώ με τον ίδιο να υπογράφει τριετές συμβόλαιο συνεργασίας. Το ξεκίνημά μου όμως στα ισπανικά γήπεδα είναι εφιαλτική. Σε παιχνίδι της Κολομβίας με το Εκουαδόρ για τα προκριματικά του Μουντιάλ του 2010 τον  Σεπτέμβριο του ίδιου χρόνου τραυματίζεται σοβαρά.

Ο ίδιος δεν το βάζει κάτω, επιστρέφει και καταφέρνει και αγωνίζεται προς το τέλος της χρονιάς, ενώ την περσινή χρονιά  παρά τις 20 συμμετοχές δεν καταφέρνει να κρατήσει την Αλμερία στην Πριμέρα Ντιβιζιόν, με συνέπεια να μείνει ελεύθερος στο ευρύτερο πλαίσιο της ανανέωσης του ρόστερ.

Ο 31χρονος Κολομβιανός είναι παίκτης με τεράστια ποιότητα και πείρα έχοντας παραστάσεις στο υψηλότερο επίπεδο και ο Μανόλο Χιμένεθ είχε μιλήσει με τα καλύτερα λόγια, αφού στο πρόσωπό του βλέπει τον ιδανικό αντικαταστάτη του Ντιοπ και μπορεί να γίνει το απόλυτο αφεντικό στο χώρο του κέντρου.    

Who is who

Ονοματεπώνυμο: Φαμπιάν Αντρές Βάργκας        
Εθνικότητα: Κολομβιανός        
Ημερ. γέννησης: 17/4/1980        
Ύψος: 1,78 μ.        
Διεθνής: Συμμ./Γκολ: 41/1        
Προηγούμενες ομάδες        
1998-2003 Αμέρικα Κάλι    
2003-2006 Μπόκα Τζούνιορς    
2006-2007 Ιντερνασιονάλ    
2007-2009 Μπόκα Τζούνιορς
2009-2011 Αλμερία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.