powered by Agones.gr - livescore

Κυριακή 21 Αυγούστου 2011

Θέλει Κορδέρο. Μπορεί όμως;




Ο Μιγκέλ Άνχελ Κορδέρο Σάντσεθ είναι ο βασικός στόχος του Μανόλο Χιμένεθ για να καλύψει τη θέση του κεντρικού μέσου στην ΑΕΚ, όπως αποκαλύπτει η SportDay.
Ο 24χρονος μέσος ανήκει στη Χερέθ και παρότι δεν αποτελεί αγωνιστικό «κλώνο» του Ντιόπ ή του Μίτσελ, ο τεχνικός της «Ένωσης» θεωρεί πως συνδυάζει στοιχεία και των δύο και μπορεί να βοηθήσει πολύ την ομάδα του. Μάλιστα είχε συνεργαστεί μαζί του για δύο χρόνια στη Σεβίλλη Β’, πριν πάει στη δεύτερη ομάδα της Ρεάλ Μαδρίτης το 2009 (συμπαίκτης του Νταβίντ Ματέος) και το καλοκαίρι του 2010 μετακομίσει στη Χερέθ.

Πάντως τα πράγματα με την απόκτησή του δεν είναι απλά. Ο παίκτης δεσμεύεται με συμβόλαιο μέχρι το 2013 και δεν παραχωρείται δανεικός, καθώς είναι βασικός (33 συμμ., 4 γκολ την περασμένη σεζόν), ενώ πωλείται με ένα ποσό κοντά στις 300.000 ευρώ. Το κασέ του δεν είναι υψηλό (100.000 ευρώ) και ο ίδιος είναι θετικός στο ενδεχόμενο να έρθει στην Ελλάδα, γι’ αυτό και ασκούνται πιέσεις στη Χερέθ να μειώσει τις απαιτήσεις της.

Πιθανώς εξελίξεις να υπάρξουν μετά την Πέμπτη. Τόσο γιατί αν εξασφαλιστεί η πρόκριση η ΑΕΚ θα έχει δεδομένα έσοδα από το Europa League που θα φτάνουν τα 4 εκατ. ευρώ, όσο και γιατί αν αποκλειστεί ο Παναθηναϊκός οι «κιτρινόμαυροι» θα εισπράξουν περίπου μισό εκατ. ευρώ επιπλέον από το market pool. Έτσι θα είναι εφικτό να αποκτηθούν πέραν του μέσου ένας ή ακόμη και δύο παίκτες.

Εξετάζεται ο Αντρέου, όχι ο Ενγκογί 

Στην ΑΕΚ έχει προταθεί κι εξετάζεται ο Αντρέου Γκεράο Μαγιοράλ. Ο 28χρονος μέσος έμεινε ελεύθερος από την Πολόνια Βαρσοβίας και είναι στα οικονομικά μέτρα της «Ένωσης». Έχει περάσει από τις δεύτερες ομάδες της Μπαρτσελόνα και της Μάλαγα, ενώ από το 2006 μέχρι το 2010 αγωνιζόταν στη Χιχόν. Αντίθετα, μάλλον εγκαταλείπεται η περίπτωση του Γκραντί Ενγκογί, καθώς δεν θεωρείται έτοιμος παίκτης, αλλά περισσότερο επένδυση και η ΑΕΚ δεν έχει την πολυτέλεια να πάρει ρίσκο.

Θέλει κι επιθετικό… 

Ο Μανόλο Χιμένεθ εφόσον το επιτρέπει το πορτοφόλι της ΑΕΚ θέλει να ενισχύσει την ομάδα του και με έναν επιθετικό, που θα έχει τη δυνατότητα να αγωνίζεται τόσο στην κορυφή, όσο και στα άκρα της. Ο Ισπανός τεχνικός πέρα από τη δημιουργία έχει διαπιστώσει πρόβλημα και στην εκτέλεση. Το ερώτημα είναι πόσο εφικτό είναι να αποκτηθεί παίκτης με τα χαρακτηριστικά που θέλει ο ίδιος και στην τιμή που μπορεί η ΠΑΕ στο τελευταίο δεκαήμερο της μεταγραφικής περιόδου.

Δημοσίευμα της εφημερίδας «Goal» αναφέρει πως ο Μανόλο Χιμένεθ βρίσκεται σε ανοικτή γραμμή με τον Ραούλ Ταμούδο. O 34χρονος φορ, επί σειρά ετών σημαία της Εσπανιόλ, έμεινε ελεύθερος από τη Σοσιεδάδ με την οποία είχε 7 γκολ σε 31 συμμετοχές την περασμένη σεζόν.

* Ο Νέιθαν Μπερνς αναμένεται να μείνει ελεύθερος τη Δευτέρα παίρνοντας μία μικρή αποζημίωση (70-80 χιλιάδες ευρώ). Ο Αυστραλός εξτρέμ θα υπογράψει στον ΟΦΗ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.