powered by Agones.gr - livescore

Τετάρτη 17 Αυγούστου 2011

Μανόλο Χιμένεθ: «Θα πεθάνω για αυτό το ρόστερ»



Ο Μανόλο Χιμένεθ... στήριξε τους παίκτες που έχει και ξεκαθάρισε πως ακόμα και αν δεν γίνουν μεταγραφές η ομάδα θα παρουσιαστεί όπως πρέπει μέσα στην χρονιά - Τι είπε για το αυριανό παιχνίδι και τι περιμένει από τους ποδοσφαιριστές του


Είναι δεδομένο ότι ο Μανόλο Χιμένεθ θα ήθελε να έχει στο αυριανό παιχνίδι τον Πάπα Μπούμπα Ντιοπ και τον Μάρκος Μίτσελ. Για διάφορους λόγους δεν κατέστη δυνατό. Σίγουρα επίσης θα επιθυμούσε να έχει κάποιους ισάξιους αντικαταστάτες, όμως δεν συμβαίνει ούτε αυτό. Το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να στηρίξει το υπάρχον υλικό. Και αυτό έκανε. Στην συνέντευξη Τύπου ενόψει του αυριανού αγώνα ο Ισπανός ξεκαθάρισε πως θέλει 11 παίκτες στο γήπεδο που θα αντιπροσωπεύουν όλη την ομάδα με το πάθος και τη θέλησή τους, ενώ μιλώντας για την μεταγραφική ενίσχυση της ΑΕΚ, ξεκαθάρισε για ακόμα μία φορά πως μόνο αν υπάρξει κάποια περίπτωση ποδοσφαιριστή που να ικανοποιεί, τότε και μόνο θα αποκτηθεί.

Η ΑΕΚ θα είναι έτοιμη απέναντι σε μία πιο έτοιμη ομάδα, όπως είναι η Ντιναμό;

«Είναι γεγονός ότι έχουν περισσότερα παιχνίδια στα πόδια τους, αλλά δεν θεωρώ ότι είναι πιο προπονημένη ομάδα. Είναι ξεκάθαρο ότι τα παιχνίδια δίνουν ρυθμό, αλλά η ΑΕΚ τελείωσε αργά το πρωτάθλημα, έπαιξε πολλά παιχνίδια και χρειαζόταν ένα διάστημα ξεκούρασης. Κάναμε μία πολύ καλή προετοιμασία και τώρα αυτό που μένει να κάνουμε, είναι τα στοιχεία που έχουμε να τα παρουσιάσουμε μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Η επιμονή, η υπομονή και η καλή δουλειά θα είναι τα βασικά ατού μας».

Στα συγκεκριμένα παιχνίδια θα στηριχθείτε στην εμπειρία κάποιων μονάδων ή στην συνολική προσπάθεια;

«Πρέπει να στηριχθούμε σε όλες αυτές τις διαφορετικές λύσεις που μπορεί να δώσει αυτή η ομάδα. έχουν φύγει πολλοί ποδοσφαιριστές έχουν έρθει πολλοί, θα πρέπει να φτιάξουμε μία ομάδα, να είναι συλλογική προσπάθεια, αλλά θα πρέπει να δώσουμε το 100% και αν χρειαστεί και παραπάνω και τότε όλα θα αρχίσουν να βγαίνουν. Η εμπειρία είναι πολύ σημαντικό, το ίδιο και ο ενθουσιασμός των νέων παικτών. Αν οι ποδοσφαιριστές που είναι εδώ χρόνια, δώσουν αυτό τον ενθουσιασμό και οι μεταδώσουν και την εμπειρία στους νέους, τότε θα είναι πολύ σημαντικό».

Τι διαφορετικό θα δούμε από τα ματς με την Χετάφε και του τουρνουά της Κύπρου στο αυριανό παιχνίδι;

«Θεωρώ ότι με την Χετάφε κάναμε καλό παιχνίδι. Ξέρω τη Χετάφε και θεωρώ ότι δεν άξιζε τη νίκη σε αυτό το παιχνίδι. Τα ματς στην Κύπρο τα χρειαζόμασταν γιατί έτσι είδα το βάθος της ομάδας. Είδαμε πολλά στοιχεία που ήταν ανάγκη να τα γνωρίζουμε κατά τη διάρκεια της χρονιάς. Η ομάδα που θα αγωνιστεί αύριο δεν σημαίνει πως θα είναι αυτή που θα τελειώσει τη χρονιά. Όλοι οι ποδοσφαιριστές θα πρέπει να αισθάνονται ότι είναι μέλη της ομάδας και να γνωρίζουν τους ρόλους τους. Πέρσι είχαμε σε κάποια παιχνίδια καλή απόδοση και σε κάποια όχι. Στο τέλος νομίζω ότι τα πήγαμε καλά. Ο Μάιος είναι μακριά και πρέπει να ξεκινήσουμε καλά τη χρονιά και να τελειώσουμε ακόμα καλύτερα. Αυτό θα δείξει ότι κάναμε καλή δουλειά. Τώρα αν θα πρεσάρουμε ψηλότερα, αν όχι, αν αλλάξουμε τρόπο παιχνιδιού, αυτό δεν θα είναι σταθερό αλλά ανάλογα με τον αντίπαλο».

Τι θα πείτε στους παίκτες σας ενόψει του κρίσιμου αγώνα;

«Ήδη γνωρίζουν σε ποια ομάδα βρίσκονται και οι ίδιοι μου έχουν δείξει σε ποια ομάδα βρίσκομαι. Και είναι ξεκάθαρο ότι δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα που δεν μπορούμε να αντιμετωπίσουμε. Δεν έχουμε απουσίες. Το σίγουρο είναι ότι οι 11 που θα μπουν στο γήπεδο εκεί θα πρέπει να εκφράζεται η επιθυμία πολλών, αλλά αυτό που δεν θα λείψει σίγουρα είναι τα συναισθήματα όλων αυτών των χρόνων. Σίγουρα δεν είμαστε στην καλύτερη αγωνιστική κατάσταση, αλλά έχουμε τον τρόπο με δύναμη και θέληση για να πετύχουμε. Δεν θα είναι εύκολο, αλλά θα δουλέψουμε για να φτιάξουμε καλή ομάδα και παιχνίδι με παιχνίδι να βελτιωνόμαστε και να κερδίζουμε

Με αυτό το ρόστερ που έχουμε, είναι ένα ρόστερ για τα ο οποίο θα πεθάνω μαζί τους. Είμαι ο «πατέρας» στο αγωνιστικό κομμάτι. Τόσο τα πλεονεκτήματα που έχουμε, να τα δείξουμε και να τα κάνουμε ακόμα μεγαλύτερα. Γνωρίζουμε ποια είναι τα μειονεκτήματα και θα προσπαθήσουμε να τα διορθώσουμε ή να τα περιορίσουμε. Έχουμε συζητήσεις πολλές φορές. Δεν είμαστε εδώ για να ζητάμε μεταγραφές. Ξέρουμε τα προβλήματα που υπάρχουν. Θα πρέπει να αφήσουμε τους ανθρώπους να εργάζονται για αυτά τα θέματα και αν μπορούμε να υπογράψουμε με κάποιον καλώς, αλλιώς να μην υποθηκεύουμε το μέλλον της ομάδας. Όλες οι ομάδες θέλουν ενίσχυση. Και η Μπαρτσελόνα είναι έτοιμη αλλά έρχεται και ο Φάμπρεγκας. Και αν έρθει και άλλος, θα είναι ακόμα καλύτερα. Το ίδιο συμβαίνει και σε μας. Αν έρθει κάποιος ακόμα καλύτερα».

Τι είναι αυτό που έχετε ζητήσει από τη διοίκηση για τη μεταγραφική ενίσχυση;

«Εγώ το καλοκαίρι έκανα μία συνάντηση και είπα ποιες είναι οι θέσεις που πρέπει να ενισχυθούμε και ποιους θα μπορούσαμε να φέρουμε. Τέλη Μαϊου και αρχές Ιουνίου ήταν κάτι αδύνατο να κάνουμε. Εγώ θα δουλέψω σκληρά με τους επαγγελματίες που έχω και ίσως αυτό που μας έκανε περισσότερη ζημιά, ήταν η απουσία του Ντιοπ και να μην έχει έρθει, όπως πιστεύαμε ότι θα έρθει, ο Μίτσελ. Αν είναι να έρθει κάποιος ποδοσφαιριστής που θα μπορεί να βοηθήσει στις 3 διοργανώσεις, ακόμα καλύτερα, αλλιώς δεν θα έχω πρόβλημα να δούμε νεαρούς ποδοσφαιριστές. Εγώ δεν ξαναζήτησα τίποτα από τότε. Δεν είμαι σε θέση να φέρω για υπογραφές τον οποιονδήποτε παίκτη, αλλά σε αυτούς που μπορούμε, να είναι το καλύτερο δυνατό. Αν δεν γίνεται, αύριο θα παίξουμε ,χωρίς καμία ενίσχυση στο κέντρο του γηπέδου. Εμπιστεύομαι τους Μάκο, Καφέ, Γκέντσογλου, Κλωναρίδη και τα παιδιά που έρχονται από τις ακαδημίες. Έχω ξαναπεί ότι αν θέλει να έρθει ο Φάμπρεγκας καλώς να έρθει».

Ο πρόεδρος φέρεται να σας είπε πως μπορεί να διαθέσει 550.000 ευρώ για μεταγραφές...

«Αν μου δώσει αυτή τη στιγμή 550.000 ευρώ θα τα έβαζα στον δικό μου λογαριασμό...
Ο κ Αδαμίδης δουλεύει πολύ σκληρά. Είναι πολύ δύσκολο να είσαι τεχνικός διευθυντής, να είσαι πρόεδρος σε μία ομάδα και να προσπαθείς να δημιουργείς ένα ρόστερ με λίγα λεφτά. Είναι πολύ εύκολο να υπογράφεις όταν έχεις λεφτά. Η ΑΕΚ και η πρώτη υποχρέωση που έχει, είναι να είναι σωστή απέναντι στους ποδοσφαιριστές που υπάρχουν και μετά μεταγραφές. Αυτά είναι τα δικά μου λόγια, σαν Χιμένεθ. Μετά από όλα όσα έχουν γραφτεί στον Τύπο, που κάποια δεν έχουν βάση, δεν έγινε και τίποτα. Δεν απαντάω μέσω του Τύπου, αλλά σε αυτά που με ρωτάτε. Δεν έχουμε στην διάθεσή μας τα λεφτά που είπατε. Το μόνο που έχω, είναι η τύχη να βρίσκομαι σε μία ομάδα που ακόμα και με έλλειψη οικονομικών πόρων, είμαστε οικογένεια και να κατακτούμε τίτλους. Εμείς αυτό θα προσπαθούμε να κάνουμε».

Θα περιμένουμε μία ΑΕΚ προσεκτική ή επιθετική αύριο

«Ισορροπία. Ο καλύτερος τρόπος για να κάνεις άμυνα, είναι να βρίσκεται η μπάλα μακριά από το τέρμα σου και ο καλύτερος τρόπος να κάνεις επίθεση, είναι να έχεις στην κατοχή σου την μπάλα. Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι έχουμε απέναντί μας έναν αντίπαλο. Αυτό που θα μεταφέρει στο γήπεδο τις καλύτερες ιδέες, είναι συνήθως και ο νικητής».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.